السبت، 30 يناير 2010

ترايفل في ربع ساعه بس

دة بقى انا بموت فية بس كان دوشة بالنسبالي وانا بتفرج على فتافيت لقيت واحد عملتة في ثواني رحت عملته عالطول هو في ناس بتحط كمان كريمة بس انا كنت فصلت خالص فطلع زي مانتوا شايفين
المقادير من فتافيت و انا جربتها:
كيس جيلي و معلقتين سكر كبار
معلقتين نشا
نص لتر لبن
معلقتين ونص كاستر
كيكة سويسرول
وحبة عصير او قطر او مربي ندوبها ي حية ماية (من عندي دي )
الطريقة:
انت ممكن تعمليها باي كيك او اي بواقي كيك عندك بس انا مكنش عندي و طريقة السويسرول مش بتاخد معايا وقت خالص
  1. انا عملت الاول الجيلي عادي بطريقتنا و حطيت علية السكر و نشا هيا عملته كدة في فتافيت لحد ما تقل و حطيتة في طبق و رشيت عالى وشة حبة سكر عشان ميعملش طبقة من فوق و حطيتة في التلاجة
  2. عملت الكاستر و سيبته يتقل شوية زيادة و حطيتة بردة في طبق ورشيت على السكرو في التلاجة عالطول
  3. بدات اعمل السويسرول بالطريقة المعتادة بس انا عملت نص المقادير و حطيتها في صينية وسط
  4. خلصت بعد ربع ساعة شيلتها و قطعتها مكعبات وبدات اعمل الكبايات
  • بسقى الكيك في العصير و احطة في الكباية
  • وبعدين الكاستر و بعدين الجيلي و فراولة قطع لو عندك
  • كريمة لو عايزة و بعدين كيك وكاستر و جيلي و كريمة
  • لحد ما تملي الكاس او الكباية اللي عندك
يا رب تعجبكوا

العزيزة (العزيزية)

انا بحبها قوي و جربتها بطريقة الشيف حسن بس مكنتش بتتطلع زي اللي بنجبها
المهم اعد اجرب و بفضل الله فضلت وراها لحد ما جبتها
المقادير:
تلت كيس مكرونة اسباكتي او اي نوع لانها هاتضرب في الخلاط
حتى انا ملقتش و لقيت عندي شعرية فعملت بيها هههههههه
نص كيلو لبن
بيضة او اتنين
نص كباية جوزهند
معلقتين نشا كبار مدوبينهم في ربع كباية ماية
فانليا
معلقتين كبار سمنة او زبدة
تلات اربع كباية سكر

الطريقة:
  1. هانسلق المكرونة عادي بس تلات اربع سوا
  2. نحط النشا و البيض والسكر ونص كمية اللبن والسمنة نضربهم كويس مع بعض
  3. نضرب المكرونة مع باقي اللبن في الخلاط على حسب مانتي عايزة تضربيها خالص او نص نص
  4. نحطها في حلة عالنار و بعدين نضيف الخليط السابق و كمان الجوز هند و اول ما يتقل
  5. نحطة في صينية بايركس مدهونة بالزبدة
  6. نحطها في الفرن ربع ساعة من تحت و بعدين نحطها تحت الشواية بس تبقى متابعها و تلفيها كل شوية عشان متتحرقش منك
  7. ولما تبرد حطيها في التلاجة وتتاكل تاني يوم هاتبقى ان شاء الله زي اللي بنجبها بالضبط.
يارب تعجبوا جربوها و قولولي
و بالهنا و العافية

الأحد، 17 يناير 2010

تشيز كيك بالشوكولاتة


انا كنت هاموت و اعملها تجديد بس بجد طعمها مختلف و كمان جامدةةةةةةةةةةةةةةة
احلى من اللي بالفراولة
المقادير:
كيك سويسرول بالشكولاتة ( زي اللي بالفانيليا و نزرد معلقتين كاكاو)
جيلاتينة
كوب عصير برتقال فريش (او اي عصير عندك)
2 كيس دريم ويب
8 كيري (انا عملها بالريكوتا او القريش مخلوطة بالكيري)
قشطة
كوب لبن
معلقة كبيرة كاكاو
للزينة : صوص شوكولاتة ( شوكلاتة خام نسايحها + زبدة + لبن او فريش كريم ) و فرمسيلا ملونة
الطريقة:
  1. كان عندي عصير برتقان فريش اطفالي محبهوش حليتة بالسكر و صفيتة كويس و حطيتة عالنار و دوبت فية الجيلاتينة بعد ما نقعتها ربع ساعه في ماية ساقعة
  2. نعمل السويسرول بالشوكولاتة و بعدين نسقية و نحطها في التلاجة
  3. نحط في الخلا ط الجبنة واللبن و الدريم ويب والقشطة و جيلي البرتقال و معلقة الكاكاو و نحط الخليط عالكيك لحد ما يمسك و يجمد
و نعمل صوص الشوكولاته و لما يبرد نحطة و نرش الفرمسيلا و تقطعية و تنزل الشوكولاتة عالجناب وااااااااااااو بجد فظيعة
و الف الهنا اتفضلوا معايا

تشيز كيك بالفراولة



المقادير:
كيك سويسرول
3 باكو جيلي فراولة
2 دريم ويب
قشطة
8 قطع كيري
نص كوب لبن مثلج
سكر حسب الرغبة
الطريقة:

  1. هانعمل الجيلي بس 3 باكو هاندوبهم عالنار في 3 ماية بس و نحط حوالي 3م سكر
  2. ياريت تكون الكيري بدرجو حرارة الغرفة عشان متتكتلش
  3. هانعمل السويسرول هاقول طريقتها للمش عارفها :( 3 بيض و فانليا- تلات اربع كوب سكر-تلات اربع كوب دقيق و معلقتين نشا -م ص بكنيج بودر وذرة ملح) هانضربهم و نجيب صينية المقاس الاكبر من الصينية اللي هانعمل فيها تشيز كيك و ندهنها زيت و نحط ورقة زبدة و نحط الخليط والفرن يكون عالي لمدة ربع ساعة.
  4. نشيل الورقة ونحطها في الصينية و نسقيها بحبة قطر (ماء=سكر+ لمونة عالنار) نحطها في التلاجة
  5. في الخلاط نحط كيري + علية قشطة + دريم ويب +اللبن +2كوب من الجيلي ونحطها عالكيكية ونحطها في الفريزر لحد ما تمسك نختبرها بالضغط عالوسط لو لسة سايلة سبيها حبة
  6. نحط كوب الجيلي اللي فاضل و بالهنا و الشفى

السبت، 16 يناير 2010

توست فنجر (اصبع التوست المقرمشة)

المقادير:
شرائح توست
دقيق
بيض+لبن
شوفان او بقسماط
الحشوة:
بواقي جبن (ريكفور+شيدر+رومي+تلاجة+جودة)يضربوا مع بعض جيدا مع اضافة بيضة
عشان الجبنة متخرجش برة
نجيب شرائح التوستو نقطع اطرافها و نفردها بالنشابة في اتجاه واحد كويس جداو نحطالحشوة ونلف بالراحة
و نحطها في دقيق و بيض ولبن ثم الشوفان و تقلي
والف هنا
بجد تحفة هاتعجبكوا جدا

الباي




المقادير:



كوب و ربع دقيق متعدد الأستعمالات



ربع ملعقة صغيرة ملح



2 ملعقة طعام سمن بارد مثل كريسكو



4ملاعق طعام زبدة او مارجرين بارد مقطعة صغير



3-5 ملاعق طعام ماء بارد مثلج



بيضة (يمكن الاستغناء عنها)



الطريقة:



في وعاء واسع نخلط الدقيق و الملح باستخدام اداة الخلط مع اضافة السمن و الزبدة او المارجرين



او شوكة او بالاصابع






نقوم بخلط الخليط الي ان يتحول الى فتات خشنة صغيرة الحجم


نرش خليط الدقيق بثلاث ملاعق ماء مثلج ونقلب المزيج بلطف باستخدام الشوكة اذا احسسنا ان العجين جافة


نضع بقية الماء المثلج بالتدريج مع التقليب


و لو وضعت البيضة الماء هايقل شوية


فقط اضيفي مايكفي من الماء لجعل العجينة متماسكة اخلطي بحرص وتأنيا اختبري تماسك العجينة عن طريق اخذ قطعة صغيرة


و الضغط عليها بين اصابعك لو وجدتيها متماسكة جيدا اذا بها ما يكفي من الماء


نجمع العجينة على شكل كرة مع مراعاة عدم الأفراط في العجن


العجينة يجب ان تغلف بالبلاستيك وتوضع في الثلاجة




نفرد العجينه حوالي 4-6 انش على سطح بارد مرشوش دقيق حتى نستطيع فردها بسهولة و دون ان تلتصق او من الممكن وضعها بين كيس بلاستيك و نقوم بالفرد


مع كل مرتين فرد نقوم بلف العجينة ونفرد مرتين الي ان تتساوي جميع الاطراف وتصبح دائرية الشكلمن الممكن استخدام طريقة اخرى باليد بداية من الوسط الى الأطراف ونكمل بقية الخطوات السابقة مع رفع العجينة والتأكد من انها لم تلتصق بالسطح


لنقل العجينة بسهولة الى الطبق او الصينية نقوم بلف العجينة بخفة حول الرول و نقلها بلطف للطبق مع مراعاة عدم شد العجينة

نقوم بفرد العجينة في الصينية نبدأ بالوسط ثم الأطراف نقص الأطراف الزائدة بحرص واذا احببت تزيين الباي بالعجين المقصوص ارفيعه في الثلاجة لحين استخدامه في التزيين كما ترغبي نقوم بطي اطراف العجين حول الطبق دائريا كما هو موضح بالصورة

بعد ذلك نقوم بتزيين الأطراف كما هو موضح ووضع الباي كرست في الثلاجة لمدة 30 دقيقة قبل الحشو او الخبزلخبز الباي قبل الحشو نضع بداخلها ورق زبدة او قصدير ويملئ بالرز او فول او اي نوع حبوب وهذا سيمنع القشرة من تكوين فقاعات او نصنع عدة ثقوب خفيفة بالشوكة في اسفل الباي

اما في طريقتى عملت كدة في قالب الكاب كيك و حطيتة في الرف الوسط في فرن عالي لمدة ربع ساعة

و كنت مجهزة كاستر و فواكهة مقطعه وحطيت الكاستر و زينتة بالفواكة و دهنت الوجة بمربي مشمش للتلميع

بجد كانت حلو قوي

يارب تنال اعجابكم

السويسرول


معلش يا جماعة بقالي زمااااااااااان معملتش حاجة الحمل بقى و الاطفال مخليني نشيطة جدااااااااااااااااا مش هاطول عليكوا
السوسرول ولا اسهل من كدة
المقادير:
4 بيض
فانليا
كوب سكر ناعم
تلات اربع كوب دقيق
ربع كوب نشا
بكنيج بودر
ذرة ملح
للزينة شوكلاتة سايحة
للحشوة حسب الرغبة انا عملت مربي و قشطة بالكريمة
الطريقة:
هانضرب البيض والسكر والفانليا لحد ما يدوب السكر
نحط الدقيق و النشا و ملح و البينج بودر بعد النخل
و نقلب كويس جدا و نجيب صينية مستطيل كبيرة و ندهنها زبدة و نحط ورقة زبدة
و نحط الخليط و الفرن يكون سخن على درجة حرارة 200 لمدة ربع ساعة
و لما تخرج نجيب فويل و نلفه على طول و هو سخن ةنحطة في التلاجة حوالي ساعتين
و نجهز الحشوة قشطة مضروبة مع كريم شانتية
و مربي فراولة و نفتح الفويل بس مش على الاخر عشان ميتقطعش
و نحشي ونلفة تاني بالفويل و نحطة في التلاجة و تانييوم نفك الفويل و نزينة بالشوكلاتة السايحة
و يارب فعلا يعجبكوا
Related Posts with Thumbnails