السبت، 26 يونيو، 2010

طريقه عمل صوابع زينب بالصور و التفصيل الممل


جبتلكوا انهارده طريقه صوابع زينب هايله بجد و سهله موت و خيفوا عليا شويه سناني باطت من المنتدي و الله بمسك نفسي مدخل ركن الحلويات مش قادرهسعيدة قويربنا يباركلي فيكوا
المقادير دي بتاعت الشيف حسن:
½ كيلو دقيق – 125 ج سامولينا – 150 ج سمنة – 15 ج خميرة فورية – 250 ماء
الشيرة (العسل – القطر) 2 كيلو سكر + كيلو ماء وعصير ليمونة بعد الغليان
الطريقة


نضع كل المقادير فى طبق غويط
ان تتكون عندى العجينة حوالى 5 دقايق وحلاقى العجينة خلاص مبتلزفش فى اليد
اغطى العجينة واتركها شوية تخمر
اضع العجينة امامى على هيئة صباع طويل او رول ثم اخد منها قطعه قطعه واضغطها
صور صوابع زينب وصلت من مطبخ مشمشة المطبخ يا قمراااااات في منتدى فتكات
نقطعه بالعرض و الطول
صور صوابع زينب وصلت من مطبخ مشمشة المطبخ يا قمراااااات في منتدى فتكات
ابني بيلف معاياه
نصبع كل قطعه
صور صوابع زينب وصلت من مطبخ مشمشة المطبخ يا قمراااااات في منتدى فتكات
على وش المبشرة الصغير الخشن او مصفي
دي او دي
صور صوابع زينب وصلت من مطبخ مشمشة المطبخ يا قمراااااات في منتدى فتكات
صور صوابع زينب وصلت من مطبخ مشمشة المطبخ يا قمراااااات في منتدى فتكات
صور صوابع زينب وصلت من مطبخ مشمشة المطبخ يا قمراااااات في منتدى فتكات
و نضغط عليها بالرحه
صور صوابع زينب وصلت من مطبخ مشمشة المطبخ يا قمراااااات في منتدى فتكات
الفها لفه
صور صوابع زينب وصلت من مطبخ مشمشة المطبخ يا قمراااااات في منتدى فتكات
صور صوابع زينب وصلت من مطبخ مشمشة المطبخ يا قمراااااات في منتدى فتكات
ده الشكل
صور صوابع زينب وصلت من مطبخ مشمشة المطبخ يا قمراااااات في منتدى فتكات
او بالتانيه
صور صوابع زينب وصلت من مطبخ مشمشة المطبخ يا قمراااااات في منتدى فتكات
اضعها فى صينية
واتركها تانى لتخمر لمدة ربع ساعه
ثم احمرها فى زيت ساخن لحد
ما لونها يحمر واشيلها علبى طول من على النار على الشيرة
الباردة واقلبها كويس فى الشيرة وتقدم
صور صوابع زينب وصلت من مطبخ مشمشة المطبخ يا قمراااااات في منتدى فتكات
صور صوابع زينب وصلت من مطبخ مشمشة المطبخ يا قمراااااات في منتدى فتكات

الأحد، 20 يونيو، 2010

تيرامسو بالمساتي الخاصه

اولا لازم اشكر زهرة الزهور بجد لما شفت موضوعها بجد شجعني كتير اني عمل التيرامسو هو انا غيرت شويه بس بردوا هيا السبب بعد الله سبحانه وتعالي و ده موضوعها الرائع
http://forums.fatakat.com/thread702375

دي النتيجه
صور تيرامسو فتكات بطريقه زهرة الزهور مع لمسات مشمشه المطبخ في منتدى فتكات
المقادير :
2 كيس كريم كراميل
تمن كريم شانتيه بودر
ربع كوب قشطه
جبنه قريش
نسكافيه
كاكاو بودر
كوبين لبن مثلج
الطريقه :
انا عارفه ان التيرامسو اساسه الاصلي جبنه ماسكربوني و كاكاو بودر و بيض واصابع الست
الكريم كراميل مكون من بيض مجفف
و الجبنه تتعمل من خليط من جبنه الريكوتا و الكريم شانتييه انا عملتها بالقريش و الكريمه
و اصابع الست حاولت اعمله في البيت لزق في الصنيه فلما شيلته اتكسر و كان عندي البقسمات ده قولت ميقلش لا

اولا:
ضربت الجبنه و اللبن والقشطه و الكريمه
بعد ما تقل اضفت الكريم كراميل و الكراميل و كملت ضرب و ضفت نص كوب لبن دافي
ثانيا : الرص
البقسماط اللي اتغمس في النسكافيه
صور تيرامسو فتكات بطريقه زهرة الزهور مع لمسات مشمشه المطبخ في منتدى فتكات
صور تيرامسو فتكات بطريقه زهرة الزهور مع لمسات مشمشه المطبخ في منتدى فتكات

الخليط ثم رشيت كاكاو بودر
صور تيرامسو فتكات بطريقه زهرة الزهور مع لمسات مشمشه المطبخ في منتدى فتكات
و اعدت نفس الخطواط
و حطيته في التلاجه
بالورق عملت فتكات و قصيتها
صور تيرامسو فتكات بطريقه زهرة الزهور مع لمسات مشمشه المطبخ في منتدى فتكات
و هدي النتيجه
صور تيرامسو فتكات بطريقه زهرة الزهور مع لمسات مشمشه المطبخ في منتدى فتكات
صور تيرامسو فتكات بطريقه زهرة الزهور مع لمسات مشمشه المطبخ في منتدى فتكات
يارب تعجبكوا
كان نفسي اصوره احسن من كده بس الموبايل فصل شحن جاب اخره معايامحرجة

الطعم اكيد انتوا عارفينه
ادعولي ربنا يشفيني

ايس كريم تمرهندي واناناس ويوسفي

ازيكوا حبايبي انا كنت مره بتفرج على قناه و لقيتهم قدموا للاطفال ايس كريم تمرهندي و اناناس
قولت اما اجربه وبجد نتيجه هايله
انا جيبت القوالب دي من عند محل بيبيع ادوات المطبخ من ركن البلاستيك

ندخل على الطريقه :
عصير تمر هندي بيتي
عصير يوسفي من عند معصره
عصير اناناس من عند المعصره بردوا
ثلات اربع كوب سيرب خفيف

الطريقه:

كل كوب عصير اضفتله ربع كوب سيرب
حطتهم في القوالب زي اللي في موضوعي السابق ده
http://forums.fatakat.com/thread697427

حططتهم في الفريزر لحد ما جمدوا
ليه بضيق السيرب عشان يبقى طعم التلج حلة والا هاتحسي انك بتاكلي عصير بالتلج
و دي النتيجه
صور ايس كريم اناناس ويوسفي وتمر هندي ستيك للا طفال في منتدى فتكات
صور ايس كريم اناناس ويوسفي وتمر هندي ستيك للا طفال في منتدى فتكات
صور ايس كريم اناناس ويوسفي وتمر هندي ستيك للا طفال في منتدى فتكات
ماشاء الله لا قوة الا بالله كان الطعم اكيد متوقعينه
بالف هنا يا قمرات

السبت، 12 يونيو، 2010

ايس كريم كولا استيك

ايس كريم الكولا بجد بموووووت فيه من وانا صغيره بس معدش بينزل فكرت اعمله ونجحححححححححح بفضل الله
نص لتر كولا
تلات اربع كوب سيرب خفيف(كوب سكر- كوب ماء -لمونه )عشر دقايق على النارو بعدين نسيبه يبرد ودخل التلاجه اول ما يسقع
نضيفهم على بعض و نعمل كالتالي
صور ايس كريم الكولا ستيك من مطبخي بالصور في منتدى فتكات
صور ايس كريم الكولا ستيك من مطبخي بالصور في منتدى فتكات
صور ايس كريم الكولا ستيك من مطبخي بالصور في منتدى فتكات
النتيجه بعد 8 ساعات على الاقل
صور ايس كريم الكولا ستيك من مطبخي بالصور في منتدى فتكات
ما شاء الله عليه بالظبط الللي كنت بجيبه وانا صغيره

دي صوره احتفال يوم الجمعه



تورته التونه تورته حادقه

طابعا اكيد متستغربوش دي اخرت واحده جوزها بيحب الحوادق
عملت رغيف توست بس بمقدار قليل لاني محتاجه كميه بسيطه في حالت انك هاتعمليه عشان يوبقى توست وتقطعيه سرايح اعملي 2 من مقداري

المقادير:

100 ملل مايه(نص كوب)
م سكر
قطعه خميره طازه
معلقه كبيره لبن بودره
ربع كوب زبده سايحه
حولي من كوب ونص دقيق الي كوبين حسب العجينه
معلقه شاي محسن(5جم)

الطريقه:
نفاعل الخميره ربع ساعه
نحط المكونات كلها ونعجن لحد لما تبقبى كوره نريحا ساعه و بعدين نفردها و نلفها و نحطها في القالب

و نخمرها لحد لما ترتفع ندهن الوش زبده سايحه بالراحه
و تستوي في فرن متوسط الحراره لمده نص ساعه و يكون في قاعده الفرن صنيه فيها مايه سخنه بعد ما يطلع

نجيب بخاخ ميه و نرش القالب و السطح الرغيف و نطلعه و نسيبه يبرد
نقسمه 3 اقسام بالعرض نقطع الطروف و( طابعا متترماش نحطها في الفرن شويه و نعدين نعملها بقسماط مطحون)

ندهنه بالمايونيز البيتي التحفه الامن على ولادك
(بيضه + حبه خل+ملح وفلفل ابيض+في الخلاص و ننزل سرسوب كوب زيت ذره او اقل و بعدين نحطه في برطمان و نحطه في حله فيها مايه سخن لمده عشر دقايق و نحطه في التلاجه)
نحط التونه
شرايح الخيار المخلل وهكذا في كل الطبقات

و الاخيره مايونيز بس

و الف هنا عليكوا

اهش سينابون على الاطلاق بالتفصيل و الصور

ازيكوا يا جماعه عاملين ايه يا رب تبقوا بخير و يا رب مشاركاتي تبقى خفيفه عليكوا
بجد لازم اشكر catty catty
لان بجد اضافتها خلتوا تحفه ودي طريقتها
http://forums.fatakat.com/thread576861
انا عملت السينابون قبل كده بس المره دي غير كل مره
دي مقادير الشيف حسن انا بعمل نصها او ربعها حسب الكميه اللي عايزاها او عدد الضيوف
المقادير:
كيلو دقيق
م ك خميره فوريه
5 جم محسن خبز ( معلقه شاي )
تلات اربع كوب زبده
70 جم سكر بني (تلت كوب)
50 جم سكر ابيض ( ربع كوب)
كيس نيدو اللي بجنيه
2 بيض
معلقتين كريم شانتيه بودر( اضافه كاتي كاتي)
450 ملل مايه (اقل من نص لتر بشويه ) قابله للزياده او النقصان


الحشو:
250 جم زبده ربع كيلو بدرجه حراره الغرفه
150 جم سكر بني (تلات اربع كوب)
30 جم قرفه او كاكاو ( معلقه كبيره)

الطريقه :
اولا ازاي نعمل السكر البني الغامق

كوب سكر عادي
ربع كوب عسل اسود
قلبتهم مع بعض بالشوكه و استخدمت منه للمقدار و الباقي عينته فيعليه محكمه الغلق في التلاجه

ثانيا نقلب كل المكونات الخافه مع بعض
و السائله مع بعض و بعدين نضيفهم على بعض ونعجن لحد لما تبقى كوره مش بتلزق في الايد


نحطها في كيس في التلاجه طول الليل او حد ادني 8 ساعات ( دي نصيحه الشيف حسن)
نفردها

نقلب الحشوة مع بعض و بعدين نضيفهم ونفردها على العجينه

و نلف العجينه

و نقطعها بعرض 6 سم ونجيب صنيه تيفال او صنيه ونحط فيها ورقه زبده

قبل ما نحط القطع نقفل القطعه من تحت عشان السكر و الزبده مينزلوش وتتحرق من تحت
و نرصهم جنب بعض و بعدين نضغط عليهم شويه من فوق وتتخمر ساعه ونص وتتحط في فرن سخن شويه ونحط في قاعده الفرن صنيه فيها مايه سخنه
تقريا تستوي نص ساعه


السينابون من تحت شايفين

من الجنب

او ما تطلع نرصها في الطبق ونحط الصوص
انا عملت صوص الطوفي

كوب سكر و ربع كوب ماء على النار و بعدين تحط حته زبده و القشطه

شايفين الهشاشه

والف هنا عليكوا يا قمرات


مين يحب ياكل دي من ايدي
Related Posts with Thumbnails