السبت، 10 يوليو 2010

مسابقه بيتزا وفارخ تكا و ممكرونه بالجبنه

السلام عليكم ورحمه الله و بركاته

ازيكوا يا قمرات يارب تكون مسابقه الخير عليكوا ان شاء الله
انا عملت انهارده مكرونه بالحبنه بطريقه جيادا اللي بتعمل برنامج افري داي ايطاليا
و فراخ في الفرن بطريقه جيمي بالبيت
و العشا بيتزا بطريقه ماريو هو كان بيجي في برنامج ايطالي بس حاليا بيجي في ايرن شيف

بسم الله ندخل على التفاصيل:
مقادير المكرونه

كيس مكرونه صدف
لتر لبن
كوب نص ماء
2 مكعب مرق ماجي
تمن جبنه رومي
تمن شيدر
تمن جبنه كروه او جوده
بقسماط
4 معالق دقيق
4م سمن او زبده
اضفت من عندي زيتون اخضر عشان يكسر اللون الابيض شويه وممكن بقدونس بداله و ممكن من غير خالص

الطريقه :
  • نسلق المكرونه تلات اربع سلقه انا عملت الحلزوني لانها اللي كانت عندي و اكيد متقولش لا
  • نقطع الجبن مربعات

  • نغلي كوب ونص مايه عشان ندوب المرقه
  • انا استبدلت البقسماط بكيس فيجيتار و خلطت معاه جبنه رومي طابعا زي ما جيادا عملت
  • نصفي المكرونه و نقلب فيها الزيتون
  • نغلي اللبن و نضيف عليه المرقه اللي دوبناها

  • نقلب السمن و الدقيق في طبق لوحده و نضيفه على اللبن بعد ما يغلي

  • نضيف الجبن و نقلب كويس منخليش الخليط يتقل خالص
  • نضيف على المكرونه و نقلب و نحطها في بايركس كبير و و نش على الوش الفيجيتار المخلوط بالجبنه الرومي

  • نحطها في فرن سخن من تحت لمده تلت ساعه و من فوق شويه
  • طابعا لاحطتوا اني محتطش اي بهارات او ملح طابعا بسبب الجبن و الماجي و الفيجتار و بجد لما تدوقوها مش هتلاقوها محتاجه حاجه


الفراخ :
دي بقى طعم تكا بالظبط
المقادير :

فرخه
ملح فلفل كمون شطه كاري كركم جنزبيل
ثوم
متسطرده و كاتشب
زيت زيتون
خمس لمونات
منضفش خل لان الكاتشب و المستطرده كلهم خل

تبلت الفرخه قبلها بيوم فتحتها و غسلتها بالطريقه المعتاده
و تبلتها بكل البهارات و االمون و الزيت
و تاني يوم دهنتها بالكاتشب و المستطرده ودخلتها الفرن و ده شكلها النهائي


الطعم انما ايه وهمممممممممممم


البيتزا :
نص كيلو دقيق
كبايه مايه دافيه
قطعه خميره طازة
م سكر
ذرة ملح

ربع كوب زيت زيتون
الحشوة :
  1. جمبري و سيبيا منقوعين في ملح وخل و لمون ومايه
  2. سوسيس
الخلطه:
بصله مبشوره + ثوم + ريحان + طماطم معصور و نسبكها
انا بضيف معلقه صلصه على الخليط السابق
و بعد ما تتقل و اخد منها جزء و اسيبها تبرد خالص

الطريقه :
نعمل عجينه و نخمرها ساعه
و بعدين نفردها رفيع او حسب ما انت عايزة
و نحطها في صنيه مدهونه زيت

بالنسبه لحشوة السي فود :
هانتبل الجمبري و السيبيا بالتوم والمستطرده و ملح وفلفل و كمون ولمون
نجيب مقدار من الصلصه و نضيف عليه شرايح بصل و فلف اخضر و زعتر و زيت و خل
هانحط الخليط ده على العجينه و ندهن الطروف بمقدار من الصلصه
و نحط الجمبري و السيبا
نحط الجبنه المبشوره انا حطيت جبنه رومي جديده بتسيح احسن و ملحها قليل
و رشه زيت زيتون
و نحطها في فرن سخن لمده ربع او تلت ساعه
حشوة الوسيس نضيف خليط الصلصه السابق بس هنزود زتون عليه و نكمل كالسابق
ودي النتيجه



يارب تنال لعجابكوا

ليست هناك تعليقات:

Related Posts with Thumbnails