جبتلكوا انهارده طريقه صوابع زينب هايله بجد و سهله موت و خيفوا عليا شويه سناني باطت من المنتدي و الله بمسك نفسي مدخل ركن الحلويات مش قادره

المقادير دي بتاعت الشيف حسن:
½ كيلو دقيق – 125 ج سامولينا – 150 ج سمنة – 15 ج خميرة فورية – 250 ماء
الشيرة (العسل – القطر) 2 كيلو سكر + كيلو ماء وعصير ليمونة بعد الغليان
الطريقة
نضع كل المقادير فى طبق غويط
ان تتكون عندى العجينة حوالى 5 دقايق وحلاقى العجينة خلاص مبتلزفش فى اليد
اغطى العجينة واتركها شوية تخمر
اضع العجينة امامى على هيئة صباع طويل او رول ثم اخد منها قطعه قطعه واضغطها

نقطعه بالعرض و الطول

ابني بيلف معاياه
نصبع كل قطعه

على وش المبشرة الصغير الخشن او مصفي
دي او دي



و نضغط عليها بالرحه

الفها لفه


ده الشكل

او بالتانيه

اضعها فى صينية
واتركها تانى لتخمر لمدة ربع ساعه
ثم احمرها فى زيت ساخن لحد
ما لونها يحمر واشيلها علبى طول من على النار على الشيرة
الباردة واقلبها كويس فى الشيرة وتقدم


هناك 4 تعليقات:
شكرا كتير على الوصفه و الصور. آن شاء الله راح اعملها عن قريب
أشكرك جداااااا على هذه الوصفة
ميرسى قوى ليكى يا قمر
http: //www.e5rakat.blogspot.com
ممكن حضرتك تعرفين معيار شكارت دقيق ٢٥كيلو
إرسال تعليق