السبت، 12 يونيو 2010

تورته التونه تورته حادقه

طابعا اكيد متستغربوش دي اخرت واحده جوزها بيحب الحوادق
عملت رغيف توست بس بمقدار قليل لاني محتاجه كميه بسيطه في حالت انك هاتعمليه عشان يوبقى توست وتقطعيه سرايح اعملي 2 من مقداري

المقادير:

100 ملل مايه(نص كوب)
م سكر
قطعه خميره طازه
معلقه كبيره لبن بودره
ربع كوب زبده سايحه
حولي من كوب ونص دقيق الي كوبين حسب العجينه
معلقه شاي محسن(5جم)

الطريقه:
نفاعل الخميره ربع ساعه
نحط المكونات كلها ونعجن لحد لما تبقبى كوره نريحا ساعه و بعدين نفردها و نلفها و نحطها في القالب

و نخمرها لحد لما ترتفع ندهن الوش زبده سايحه بالراحه
و تستوي في فرن متوسط الحراره لمده نص ساعه و يكون في قاعده الفرن صنيه فيها مايه سخنه بعد ما يطلع

نجيب بخاخ ميه و نرش القالب و السطح الرغيف و نطلعه و نسيبه يبرد
نقسمه 3 اقسام بالعرض نقطع الطروف و( طابعا متترماش نحطها في الفرن شويه و نعدين نعملها بقسماط مطحون)

ندهنه بالمايونيز البيتي التحفه الامن على ولادك
(بيضه + حبه خل+ملح وفلفل ابيض+في الخلاص و ننزل سرسوب كوب زيت ذره او اقل و بعدين نحطه في برطمان و نحطه في حله فيها مايه سخن لمده عشر دقايق و نحطه في التلاجه)
نحط التونه
شرايح الخيار المخلل وهكذا في كل الطبقات

و الاخيره مايونيز بس

و الف هنا عليكوا

ليست هناك تعليقات:

Related Posts with Thumbnails