الخميس، 2 يوليو 2009

ملوخية بالجمبري روعة

المقادير:
كيس ملوخية مجمدة
2 مكعب مرق
ربع كيلو جمبري
4 فصوص توم
ملح و بهارات و كسبرة
زبدة للتقلية
الطريقة:
نضع في حلة كوبين ماء و نضع فيها المرق و عند الغليان نضع الملوخية ونقلب حتي تفك من بعضها
يتبل الجمبري بالتوم و ملح و فلفل و كمون وشطة وجنزبيل و لمون
نبدا بعمل التقلية :
نضع الزبدة والتوم و الكمون و الكسبرة و و تشوح ثم نضع عليها الجمبري حوالي 3 دقائق
و نضع هذا الخليط على الملوخية و تترك غلوة
و بالهنا والعافية
ملحوظة: الملوخية منغطيها علشان متسقطش و متسودش بعد ما تبرد خالص غطيها

ليست هناك تعليقات:

Related Posts with Thumbnails