الأحد، 5 يوليو 2009

الكرواسون

المقادير:
4 كوب دقيق
كيس نيدو
نص كوب سكر
ربع كوب زيت
م و نص بكنيج بودر
م كبيرة خميرة
عصير لمونتين
5 ج محسن خبز
كوب ماء دافئ
قالب زبدة 350 ج
الطريقة:
كوب الماء الدافئ نضيف علية م كبيرة سكر و الخميرة و نسيبة يتفاعل لمدة ربع ساعة بعد كدة هانحط علية الزيت و السكرو اللمون
ننخل المقادير الجافة مع بعض و نضيفها حبة حبة مع التقليب المستمر لحد لما متلزقش في ايدك و تتخمر ساعة و بعدين نفردها
و نفرد على نصها الزبدة اللي لسة خارجة من التلاجة
و نطوي العجينة عى الزبدة


و نفردها و نطويها بنفس الشكل
تريح في الت
لاجة ساعة هانعمل نفس العملية 6 مرات علشان تعمل الطبقات زي الملفاي و بين كل مره تريح ساعة و لو خرجت منها الزبدة مش مشكلة رشي دقيق و كملي عادي و لازم تكون الرخامة ساقعة يعني ابقى مرري قوقيها كيس تلج
ياريت نسبها لتاني يوم في التلاجة و بعدين هانفردها هانقسمها اربع و كل ربع هانعملة دايرة و نقطعها مثلثات
هانحط الحشوة جبنة , او شوكولاتة او مربي على قاعدة المثلث و تلف و نحطها في الصينية
و تدهن ب (بيض + لبن +سكر +ملح)

و تخمر ساعتين و تدهن تاني قبل وضعها في الفرن على درجة200 لمدة 30 ساعة و فور خروجها تغطي و تترك لتبرد عشان تفضل طرية
و الف هنا

ليست هناك تعليقات:

Related Posts with Thumbnails