الاثنين، 6 يوليو 2009

الهامبورجر البيتي



اللي خلاني اعملة ان الواحد معدش ضامن الاكل من برةو خصوصا بعد ما عرفت انلحم الخنزيربيدخل في صناعة الانشون
و البلوبيف وحسبي الله و نعم الوكيل
انا خدت الطريقة من الشيف الشربيني بس غيرت فيها شوية و طلعت تحفة
المقادير:
نص كيلو لحم مفروم
4م كبيرة فول صويا
(ش. الشربيني كان عملة بربع كيلو فول صويا)
بصلة مبشورة رفيع او معصورة في الخلاط
2 فص توم مبشور
معلقة كاتشب و معلقة مستردة
ملح وفلفل و بهارات لحمة و زعتر
3م كبيرة بقسماط
الطريقة:
ننقع فول الصويا في ماء سخن ربع ساعة و بعدين نصفية في مصفه
هانضيف كل المكونات على بعض ونعجنها باليد لحد ما يتنجسوا
و بعدين نجيب كيس بلاستك و نحط فية مقدار القطعة من الهامبرجرو نلف الكيس زي البؤجةو نضغط علية لحد ما يبقى بالسمك اللي احنا عايزينةو نحط بين كل هامبورجرايو كيس بلاستك و نحفظة في الفريزر
و الفين هنا و عافية

هناك تعليق واحد:

souhad يقول...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

ماشاء الله اختي ندى مدونة حلوة اكيد زيك

اتمنالك التوفيق

اختك سهاد

Related Posts with Thumbnails