الخميس، 2 يوليو 2009

السينابون (على طريقة الشيف حسن)


المقادير:
كيلو دقيق
م كبيرة خميرة
م ص محسن خبز
ثلاب ارباع كوب من الزبد
70 ج سكر بني(او عسل اسود)
50 ج سكر ابيض
تلت كوب لبن بودرة
2 بيض
450 ملل ماء
الطريقة:
نضع كل المقادير الجافة في طبق و تقلب ثم نبدا بوضع المقادير السائلة مع التقليب المستمر
و تعجن حتي لا تلتصق باليد
تخمر 4 ساعات في التلاجة داخل كيس ثم تفرد بالنشابة على شكل مستطيل بارتفاع تلات اربع سم
الحشوة:
يوجد نوعين من الحشوة
1- حشوة القرفة :250 ج زبد+150 ج سكر +30 ج قرفة
2-حشوة الكاكاو:250 ج
زبد+150 ج سكر+ 30 ج كاكاو
اختاري اللي تحبيها و قلبهم مع بعض لحد ما يتجانسوا ثم تفردي علي العجينة ما عدا الطرف اللي فوق
ثم تلف برفق على شكل اسطوانة و تقطع 5 في 6.5 او المقاس اللي تحبية و ترص في الصينية المدهونة
مع ترك مسافة وتخمر ساعة ثم تدخل فرن على درجة 220 لمدة نص ساعة ثم تسقى بالصوص الساخن فور خروجها
الصوص:
كوب سكر+ معلقة ماء الا ان يصبح كراميل +معلقة زبدة كبيرة + 125 ج فشطة و تقلب

هذا هو صوص التوفي

و الفين هنا و عافية

هناك تعليق واحد:

Unknown يقول...

للحصول على طريقة عمل الملوخية المصرية يمكنك زيارة موقع باتيه و انتريه الذي يقدم الكثير من الاكلات الاخرى

http://www.pntre.com/how-aml-molokhia/

Related Posts with Thumbnails