الخميس، 16 يوليو 2009

التوست البيتي بالصور و الكايزر



انا عملت قبل كدة اعلى من كدة وكان عالي و الله بس لما خمرتة اتخبط القالب في الباب و نزل احبط بس كنت استحالة اخمرة تاني
كان نفسي اكلة قوي المهم ندخل على الطريقة
المقادير:
3 اكواب دقيق
معلتين لبن نيدو
ذرة ملح
م ص محسن خبز
م كبيرة خميرة فورية
تلات اربع كوب ماء دافئ
نص كباية زيت ذرة
م خل كبيرة
م سكر
م ص كركم (لو عايزاة مسفر شوية)
الطريقة:
هانحط في طبق غويط الماية و السكر و الخميرة و نسبها ربع ساعة و بعدين نضيف الزيت و الخل
نقلب المكونات الجافة مع بعض كويس و نبدا نحطها على حبة حبة على الماية مع التقليب المستمر و بعدين نبدا نعجن ممكن الدقيق يكون اقل او اكتر على حسب كل نوع دقيق هانفضل نعجن لحد ما تبقى ناعمة و مش بتلزق في اليد و نغطيها و نخمرها ساعة او ساعتين و نعجنها شوية و نفردها بالنشابة و نعدين نلفها زي الرول و نحطها في القالب المدهون زيت و ندهن وش العجينة زيت و نغطيها لحد ما ترتفع الارتفاع اللي انت عايزاة
اهم حاجة اللي جاي: هانسخن الفرن و نحط فية صينية فيها ماية سخنة من تحت و بعدين ها ندهن وش التوست ببيضة وم ص سكر و م ص ملح و نحطة باراحة و نقفل الفرن بعد 20 دقيقة نقتح الفرن و نشيل حمام الماية دة و نوطي الفرن شوية و نسيبة كمان عشر دقائق ربع ساعة و اول ما يخرج من الفرن نجيب بخاخة فيها ماية و نرش علية و على القالب وعشان ما يبقاش ناشف من برة
و براحة بدا نشيلة ونحطة على شبكة و بعدين نغطية بفوطة لحد ما يبرد خالص و نبدا نقطعة.
و الله صورتة كذا صورة و عملت توست بسطرمة و صورتة بردة بس ربنا يسامح اللي مسح الصور
ابقوا ادعولي بالله عليكوا

و من نفس العجينة عملت كايزر.

هناك تعليقان (2):

SOUSOUKITCHEN يقول...

اهلا بيك اختي في وليمة, انشاء الله تنبسطي معانا.

Touria يقول...

happy & blessed ramadn

Related Posts with Thumbnails